Меблі з ротанга. Переваги та відмінні властивості виробів з ротанга

Головною перевагою, яким володіє меблі з ротанга є природна чистота натурального матеріалу. Для виготовлення різних предметів із зазначеної сировини не застосовуються токсичні засоби, а також не потрібно проведення зварювальних робіт. Матеріал відрізняється малою вагою, і залишається прохолодним навіть у літню спеку. Високі експлуатаційні показники роблять меблі ротанга цілком конкурентоспроможною. На ринку існує велика різноманітність розмірів і форм, а приємні деревні відтінки додають витонченості будь-яких моделей з цього сегменту.

Область застосування виробів з пальми ротанга

Даний матеріал відрізняється досить широкою спрямованістю для використання. В основному з ротанга виробляють різні предмети меблів, навісні панелі, несучі будівельні конструкції, а також їм декорують інтер’єр. Фахівці — дизайнери знають, що даний матеріал володіє значним потенціалом, а тому може використовуватися практично в будь-яких стилістичних рішеннях.

Меблі, яку виробляють з ротанга здатна легко створити комфортну атмосферу в приватному будинку або квартирі. Надати елегантність вуличної терасі, експлуатованої даху або великий лоджії. Своїм естетичним виглядом і невибагливістю в обслуговуванні вона виграє багато позицій, і тому є однією з найбільш затребуваних серед власників готелів, підприємств громадського харчування, а також заміських маєтків.

Основні види моделей з ротанга:

— зручне крісло ротанг ;

— столи різних модифікацій;

— стільці для дому та офісу;

— місткі комоди і скрині;

— красиві шафи — купе;

— дитячі ліжечка;

— м’які дивани;

— підлогові світильники;

— плетені і підвісні альтанки;

— кашпо і квіткові горщики;

елементи декору спалень і віталень.

Цікаві особливості

В сучасний час, як і давні епохи меблі ротанга є атрибутом розкоші, а також різновидом еко-інтер’єру. Даний матеріал має високий ступінь гнучкості і еластичності. Для плетіння підходить ідеально, приймає будь-які силуети, не піддається деформації, а тому вкрай популярний.

Унікальні характерні риси виробів:

— міцний і міцний;

— податливий і здатний приймати різні форми;

— стійкий до прямих впливів атмосферних опадів;

— екологічний і витримує всі норми і стандарти;

— стійкий до різких перепадів температури;

— має стильний і аристократичним зовнішнім виглядом;

— довговічний і невибагливий в обслуговуванні;

— пористий і легко піддається змінам;

— володіє хорошою амортизацією;

— практичний і здатний витримувати серйозний тиск;

— легко взаємодіє з іншими матеріалами.

Виробництво різноманітних виробів починається з вирубки ротанга дерева. Слід зазначити, що даний процес не надає згубного впливу на екосистему землі. Оскільки такі дерева не беруть участі в постійному процесі фільтрації повітря, що обумовлено їх своєрідною структурою. Ще однією перевагою вважається, що таке виробництво є абсолютно безвідходним. Обробка стовбурів пальми ротанга в парових ваннах збільшує їх гнучкість і еластичність.