Заміна труб у будинку

Для того, щоб у будинку все нормально функціонувало, всі речі в ньому повинні бути в ідеальному стані або, принаймні, близькому до такого. Щоб так було, потрібно вчасно звертати увагу на різні проблеми, і вчасно їх усувати.

Однак іноді трапляється так, що просто вже нема чого ремонтувати, а в ряді випадків доводиться купувати новий виріб замість старого. Це стосується, наприклад, каналізаційних труб. Вся справа в тому, що вони покликані забезпечувати безпеку та надійність, а вимоги до такої змінюються не те щоб дуже часто, але все-таки.

Підготовчі роботи

Насамперед при заміні труб у своєму приватному будинку чи квартирі, необхідно підібрати відповідні матеріали та інструментарій.

Для заміни труб вам знадобляться: гайковий ключ, викрутка і, можливо, молоток, а краще киянка (вона не зашкодить металу).

Тепер щодо матеріалу. У відносно старих квартирах у багатьох, як і раніше, стоять старі металеві труби, переважно, з чавуну. При виборі труб краще обходити стороною чавун, як і взагалі метал.

Найбільш доцільним матеріалом на сьогоднішній день є пластик. По-перше, він досить дешевий. Якщо порівнювати з металевими виробами, то ПВХ-труби обійдуться вам у півтора, а то й у два рази дешевше.

По-друге, вони досить міцні і не ламаються від тих речей, від чого псуються металеві труби.

По-третє, що найважливіше – пластикові труби не потрібно додатково ізолювати. Вони не бояться вогкості, та й високі чи навпаки – низькі температури переносять досить добре.

Приступаємо до робіт

Коли питання з вибором труб будуть вирішені, можна розпочинати безпосередньо самі роботи. Для цього знадобиться насамперед доведеться видалити старі труби. Тут слід бути дуже обережними, оскільки каналізаційні труби є досить брудними.

Друге – це поставити на місце нові. Перевага пластикових труб полягає ще й у тому, що вони прості у монтажі. Для того, щоб їх поставити на місце, не потрібне зварювання. Вони кріпляться за допомогою спеціальних клямок.