Будівництво сауни власноруч

Коли сауну будують у невеликій кімнаті, наприклад, на місці колишнього комори, то в цій ситуації всю обв’язку можна легко встановити на перегородках. Але коли обсяги сауни відрізняються від габаритів приміщення, що притулило її, потрібно виконати установку декількох стійок з дошки у вертикальному напрямку по кутах її майбутніх перегородок.

Прикріплювати їх можна безпосередньо на поверхню підлоги. Для цього в основі створюється пара дірок для спеціальних саморізів. Після вказану стійку вбивають пару цвяхів по 120 мм так, щоб при монтажі стійки до поверхні підлоги вони влазили в дірки. Перед фіксацією стійок потрібно завдяки схилу здійснити перевірку вертикального напрямку. Верхня ділянка кожної стійки пов’язана дошкою, що укладається плашмя.

Каркас стельової поверхні найкраще створювати з широкої деревини, а не з бруса, так як вона масивніша і при монтажі вагонки не сильно пружинить. Дерев’яні елементи розміщуються в паралельному напрямку один одному з проміжком 50-70 см, після чого треба перевірити горизонтальність завдяки рівню.

У конструкції перегородок потрібно визначити ділянку під дверний отвір і встановити пару стійок для короба, також можна користуватися горизонтальними перемичками для кріплення вагонки. Завдяки шурупам потрібно встановити між стійками короб із дверима. У конструкції необхідно створити кілька широких вставок для кріплення нагрівача.