Як самостійно пофарбувати стіни

Під час проведення ремонтних робіт часто доводиться займатись стінами квартири. Багато хто досі клеїть на них шпалери. Однак останнім часом натомість люди просто фарбують стіни. Може здатися, що в цьому немає нічого складного. Однак, якщо у вас немає досвіду в проведенні такої діяльності, то у вас можуть виникнути певні проблеми. Тому рекомендується ознайомитись із деякими рекомендаціями, які допоможуть вам з фарбуванням стін.

Для початку необхідно зайнятися підготовкою приміщення. Вам доведеться повністю очистити його від меблів. Ви можете винести її в інші кімнати або перевезти до знайомих.

Після цього можна розпочинати огляд стін. Вам доведеться позбавити її залишків фарби або шпалер. Для того, щоб зняти шпалери зі стіни, ви можете скористатися звичайним шпателем. Нерідко під час зняття шпалер виникають складнощі. У такому разі шпалери доведеться намочити звичайною водою. Це допоможе вам позбавитися шпалер. Позбутися старої фарби ви зможете за допомогою металевої щітки або наждакового паперу.

Тільки після цього ви можете зайнятися фарбуванням стіни. Спочатку потрібно зайнятися зовнішніми та внутрішніми кутами. При цьому рекомендується починати фарбування стін з боку, в якому розташовані вікна. Зовнішні та внутрішні кути пофарбувати валиком досить складно. Тому краще використовувати для цього звичайний пензлик. Також за допомогою пензлика можна пофарбувати батареї та плінтуси.

Тепер можна зайнятися фарбуванням великих поверхонь. Саме для таких робіт підійде валик. Фарбувати стіни валиком досить просто. Фарба наноситься поступальними рухами зверху донизу. У деяких випадках доводиться фарбувати стіни зліва направо. Якщо ви помітили, що після фарбування стін залишилося багато прогалин, ви можете нанести на стіну ще один шар фарби. Однак перед цим, минулий шар має повністю висохнути.