Особливості раціонального використання житлової площі

СПОСОБИ РІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ ОБМЕЖЕНОГО ПРОСТОРУ
Якщо в квартирі або в будинку недостатньо місця для розміщення речей, значить, цьому перешкоджає маленький передпокій, або неправильно облаштовано житло. Грамотно спланована система зберігання в одній із кімнат вирішить проблему. Необов’язково встановлювати їх у передпокої. Можна адаптувати під свої потреби комору, частину житлової кімнати і навіть балкон.

Щоб візуально розширити площу, при складанні дизайн-проекту фахівці рекомендують вдатися до наступних рішень:

Використовуйте великі широкі дзеркала, встановивши їх уздовж однієї зі стін.
Купити меблі оптимального розміру під колір оформлення приміщення.
Встановити шафу із дзеркальними фасадами.
«Перетворити» одну із систем зберігання на елемент декору.
Використовувати при оформленні піскоструминне скло.
Як бачите, багато залежить від меблів. Знайти шафу, тумбу та інші функціональні елементи декору, які відповідали б вимогам, непросто. Безглуздо витрачати час на пошуки відповідного товару, простіше відразу звернутися до досвідчених меблярів. Фахівці не тільки зроблять все, що потрібно, а й підкажуть, як найкраще реалізувати ідеї. Меблі на замовлення за індивідуальними розмірами ідеально впишеться в загальний простір, не захаращуючи його. Зробивши вибір на користь унікальних позицій, вдасться раціонально використати кожен міліметр кімнати.

УНІКАЛЬНІ СИСТЕМИ ЗБЕРІГАННЯ – ГІДНА АЛЬТЕРНАТИВА ШАФАМ
Якої помилки припускаються багато людей при облаштуванні передпокоїв та зон у кімнатах, призначених для розміщення речей? Покупку роблять, не замислюючись про майбутній вміст. Перед замовленням меблів спочатку потрібно визначитися з тим, які речі в ній будуть. Тоді вдасться розрахувати корисну площу. Секції зберігання відповідатимуть вимогам.

Вбудована шафа-купе – найкращий вибір. У ньому оптимальна кількість секцій потрібного розміру. Відсутність внутрішніх стін – плюс. Стандартні шафи на їхньому фоні виглядають тривіально та малопривабливо, до того ж займають більше місця. Вбудована система зберігання із дзеркальними панелями не залишиться непоміченою, але при цьому візуально і фактично не зменшить приміщення.

Зверніть увагу!
Не забувайте про великі предмети! Кожна господиня має сушарку для білизни і прасувальну дошку. Саме їх існування часто не беруть до уваги під час замовлення меблів. Крім того, в системах зберігання не залишається місця для новорічних іграшок, спортивного інвентарю, робочих інструментів та пилососу. Адже вони можуть поміститися в одну або кілька нижніх секцій меблів.

КОМОД: ПОТРІБНИЙ АБО НІ
Предмет інтер’єру, про який далі піде мова, люблять встановлювати в класичних вітальні та спальнях. Однак у невеликій квартирі для нього недостатньо місця. Комод традиційно призначений для зберігання:

постільних речей;
білизни;
панчішно-шкарпеткових виробів.
Якою б не була комод, він займає багато місця! У ньому немає гострої необхідності, адже всі ці речі можна вмістити в шафі. То чому б за обмеженого простору не відмовитися від комода?

НЕСТАНДАРТНІ РІШЕННЯ
Все геніальне просто. Багато хто з нас мучаться, не знаючи, куди покласти речі, перетворюють житло на малопривабливий склад. Адже можна збільшити підвіконня, спорудивши під ним модульну систему.

Зверніть увагу!
Після організації такої системи в кімнаті стане менше сонячного світла.

Якщо зміна не вплине на інтер’єр, можна використовувати вільне місце під підвіконням за умови, що там немає радіатора. У верхніх або нижніх секціях зручно зберігати книги, дитячі іграшки та інше.

Креативні дизайнери взагалі руйнують стереотипи, що склалися в суспільстві. Їм вдалося неможливе та неймовірне. Вони перетворили звичайне підвіконня на ще одну зону відпочинку. Що для цього знадобилося? Максимально розширити площину та закупити красиві декоративні подушки. М’який куточок для відпочинку готовий! Щоб місце під ним не порожніло, можна скласти предмети особистого користування коробки та заповнити ними нішу.

Бракує шафок для зберігання посуду? Настав час замінити гарнітур або замовити нові навісні системи. Однак важливо зробити їх високими. У такому разі значно збільшиться площа для зберігання кухонного начиння. Щоб шафки не виглядали громіздко та грубо, замовте їх зі скляними вставками або дверцятами, зі світлодіодним підсвічуванням.