Кам’яна підлога – красиво та надійно

ЧОМУ ВАРТО ВИБРАТИ ПІДЛОГА З КАМ’ЯНЮ
Існує кілька критеріїв, які необхідно враховувати при виборі покриття для підлоги. Серед основних із них:

водостійкість;
ударостійкість;
невибагливість у догляді;
естетична привабливість.
Після падіння келиха на плитку на ній залишаться відколи, а дерево недовговічне. Лінолеум боїться води, і якщо ваші сусіди заллють вас зверху, протерти ганчіркою і забути неприємний казус не вийде. Згодом покриття набухне.

Кам’яна підлога відрізняється довговічністю та практичністю. Влітку вони зберігають прохолоду. А взимку за допомогою технології «тепла підлога» дарують затишок та комфорт. Про естетичну привабливість і говорити не варто. Навіть якщо у вас недостатньо грошей на повноцінний ремонт, то, замінивши старе покриття для підлоги на ефектну підлогу з каменю, ви помітно перетворите весь будинок.

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ
Різноманітність фактур дозволяє використовувати такий матеріал у приміщеннях усіх типів. Для сходинок краще взяти шліфовані плити. Вони шорсткі, що знижує ковзання.

А ось поліровані варіанти краще розмістити у приміщеннях із мінімальною вологістю. Там дуже чітко видно малюнок. У холі ресторану чи фойє театру саме такий варіант є ідеальним.

Завдяки своїй стійкості до зносу покриття часто використовується в:

вишуканих ресторанах;
готельних комплексах;
культурні заклади.

У будинку чи квартирі подібна підлога свідчить про бездоганний смак та високий соціальний статус господаря житла. Крім того, ви можете постелити не тільки однотонну підлогу, але й зробити мозаїку, що ще більше підкреслить вашу індивідуальність.

ПЛЮСИ І МІНУСИ ПІДЛОГИ
Як і всі матеріали, такі покриття мають свої переваги та недоліки. Серед основних переваг кам’яної підлоги можна виділити:

високу стійкість до пошкоджень;
вогнетривкість та гігроскопічність;
міцність;
естетичність та елегантність;
екологічність та гігієнічну безпеку.
Важливо: кам’яне покриття чудово поєднується з «теплою підлогою», що забезпечить комфорт навіть у зимовий період.

Кам’яна підлога має незначні недоліки. Наприклад, укладання мармуру поряд з басейном небажане, оскільки тривалий контакт з водою може змінити колір покриття. Зате граніт із цим завданням чудово впорається. Небажаним є абразив. При вході в приміщення для захисту від подряпин необхідно постелити килимок. У будь-якому випадку, такі незначні недоліки не здатні перекреслити переваги, які дарує нам кам’яна підлога.

РІЗНОВИДНІ МАТЕРІАЛУ
Ви можете зробити підлогу з натурального чи штучного каменю. Якщо віддаєте перевагу природним матеріалам, то використовуйте мармур або граніт. Має значення та тип приміщення, в якому ви плануєте покласти підлогу. У холах автовокзалів, торгових центрів та інших громадських місцях найкраще використовувати граніт. Завдяки стійкості до стирання покриття відрізняється тривалим терміном служби та чудовим зовнішнім виглядом. Тішить і його стійкість до абразивних миючих засобів та підвищених навантажень. Так, цей матеріал скоріше для заміського комплексу, для догляду за яким потрібно трохи більше часу та спеціальна побутова хімія. Крім того, до натуральних матеріалів відносять: сланець, травертин і онікс, але їх використовують швидше як виняток.

Крім натуральних мінералів, у створенні покриття підлоги часто застосовується штучний акриловий камінь і кварцовий агломерат. Така підлога значно дешевша, відрізняється міцністю та надійністю, виглядає не менш розкішно та привертає увагу приємним блиском. Величезний спектр колірної гами дозволяє втілити в життя будь-яку дизайнерську задумку.

Основними перевагами штучного каменю є:

стійкість до механічних ушкоджень;
стійкість до температурних перепадів;
водонепроникність;
стійкість до обмерзання;
краса та різноманітність квітів.
Цікаво, що при використанні спеціального клею в процесі монтажу можна створити рівну поверхню, стики якої неозброєним оком не помітити.

Всі види підлогових кам’яних покриттів невибагливі у догляді. Так, на ковзанах по них кататися не рекомендують, але за адекватного використання вони прослужать вам довгі роки. У крайньому випадку матеріал підлягає реставрації. Винятком є ​​мармур. У його експлуатації необхідно дотримуватись двох правил. Важливо не використовувати агресивні миючі засоби та не дряпати покриття сумішшю з піску та бруду.

Таким чином, вибираючи кам’яну підлогу, ви отримуєте функціональне, витончене та надзвичайно стійке до пошкоджень підлогове покриття.