Чому біткоїн є лідером серед інших криптовалютів? Криптовалютні біржі

Однією з основних ідей, які панують на ринку криптовалют ось криптовалютні біржі, є децентралізація та демократія. Однак, незважаючи на свободу та високий рівень демократичності на біржах, за час їхнього існування серед електронної валюти встиг виявитися очевидний лідер – Біткоїн. Небагато їх альтернативних криптовалют можуть дозволити собі конкурувати з ним. І все це не так.

Двадцять перше століття привнело в наше життя чи не більше нових технологій та винаходів, ніж минуле століття. Деякі їх здатні суттєво вплинути на звичний спосіб життя людей. Серед них особливо вирізняються електронні гроші. Вони являють собою віртуальну валюту, яка характеризується сучасністю та анонімністю. На додаток до цього, через поширення Інтернету, криптовалюта не має фізичного втілення і існує тільки в цифровому вигляді, а ось тут можна дізнатися криптовалюта що це та як нею користуватися.

З першого погляду може здатись, що електронні валюти нічим не відрізняються одна від одної, але насправді це не зовсім так. Різні види криптовалют можуть суттєво відрізнятися за швидкістю транзакції або, наприклад, функціоналом. Біткоїн, до речі, часто поступається в цьому альтернативним електронним грошам. Але чому так відбувається?

Перший фактор, який варто згадати, полягає в тому, що Біткоїн був створений найпершим серед решти крипт, що прийшла на ринок дещо пізніше. Завдяки тому, що Біткоїн був одним з перших електронних валют, від самого початку він придбав значну кількість користувачів, яка досі багато разів перевершує за чисельністю альтернативні варіанти. Це, у свою чергу, приваблює нових користувачів криптовалюти, які воліють користуватися продуктом, що вже устоявся, і не ризикувати щодо нових.

На сьогоднішній день Біткоїн є найбільшою цифровою валютою на ринку.