Як правильно вибирати металочерепицю

Облаштування даху – важливий етап процесу будівництва. Одним із популярних покрівельних матеріалів є металева черепиця. Важливо дізнатися, як зробити правильний вибір і на що орієнтуватись, приймаючи рішення про покупку на сайті https://budprogres.com.ua.
За якими критеріями оцінювати металочерепицю
Основні критерії оцінки:
• Товщина листа;
• Якість металу;
• Наявність оцинковування та стійкість захисного шару;
• Гарантійний термін служби

Інші характеристики відносяться більше до зовнішніх якостей та залежать від особистого побажання замовника: колір, форма, текстура матеріалу.

Товщина листа
При виготовленні виробники випускають металеву черепицю завтовшки від 0,4 мм до 0,9 мм. Вартість варіюватиметься залежно від товщини матеріалу: чим товстіший лист, тим дорожча продукція.

Не варто економити на купівлі надто тонкого покрівельного листа. Така економія загрожує швидким ремонтом даху. Тонку черепицю можна пром’яти вже на етапі монтажу, адже покрівельники повинні по ній ходити під час укладання. Сильний град або гілки дерев, що впали, здатні зовсім пробити дах з тонкою черепицею.

Гарантований термін служби може забезпечити покрівельний матеріал завтовшки від 0,5 мм до 0,7 мм.

Якість металу
Існують три основні групи виробників: російські, європейські та азіатські. Можна не сумніватися як сталь, виготовлена ​​російськими та європейськими компаніями.
Виробники азіатської сталі не зарекомендували себе з найкращого боку. Термін служби такої покрівлі не перевищує 10 років.
Наступні категорії якості – основні складові компоненти:
• Сталевий лист із оцинковкою має товщину до 0,6 мм. Цинкове напилення захистить від корозії. Верхній шар – полімерне покриття у будь-якому кольорі.

• Алюмінієвий лист робить черепицю легкою і не схильною до корозії. Товщина листа сягає 0,7 мм. Легка вага робить матеріал зручним для монтування.
• Мідний лист є абсолютним лідером у сфері стійкості до виникнення іржі. Зовнішній вигляд матеріалу приваблює благородним теплим відтінком, з віком вигляд покрівлі не погіршується.

Наявність оцинковки
Шар цинкового напилення наноситься на сталевий лист для додаткового захисту від корозії. Для листів з інших матеріалів цинковий шар не потрібен, їхній склад самостійно справляється з іржею.

Товщину цинкового покриття не можна перевірити, але відомий виробник пише цей параметр у товарному сертифікаті. Придбати сталеву черепицю краще у великій організації торгівлі і виключно перевірених виробників.

Гарантійний термін служби
Тривалість терміну служби залежатиме від фінішного шару захисту. У середньому термін безвідмовної роботи триває 10-15 років. Найбільш довговічними є композитна металочерепиця. Вони служать 30-50 років.

Який би покрівельний матеріал не був обраний, довгий термін служби, і надійність даху багато в чому обумовлена ​​правильністю монтажних робіт. Розумний крок – звернутися до сертифікованих будівельних бригад. Професійні спеціалісти зроблять укладання з дотриманням технологічної послідовності.