Як прибрати висоли на бруківці

Що таке висоли на бруківці і чому вони з’являються

Мабуть, вам не раз доводилось бачити як на новій та охайній бруківці поступово починають з’являтись білі плями, які псують естетичний вигляд покриття. Це розповсюджена проблема, яка зустрічається досить часто серед власників бруківки.

Білий соляний наліт, який щедро покриває бруківку та бетонні вироби, називається висолом. Висоли — це результат кристалізації солей на поверхнях. Усі вироби з бетону, що контактують з навколишнім середовищем, схильні до процесу висолоутворення. Він виникає внаслідок багатьох факторів, серед яких:

  1. Хімічна корозія;

  2. Біологічне забруднення;

  3. Неякісна бруківка;

  4. Непрофесійне монтування.

Чи можна гарантувати, що в подальшому Ви не будете стикатись з забрудненням такого типу? Ні, адже, навіть, при якісному оброблені покриття та ретельного захисту бруківки цієї проблеми не уникнути.

Висоли часто ще називають «бомбою уповільненої дії», адже вони сприяють процесу старіння та руйнації покриття.

  1. Висоли, які знаходяться всередині плит, утворюють тріщини, які з часом призводять до проблем з покриттям та його руйнацією.

  2. Висоли, що «прикрашають» зовнішній вигляд, руйнують поверхню бруківки, тим самим роблячи її крихкою та ламкою. Дощ, сніг, вітер і пісок, у парі з білими плямами, пришвидшують процес.

Як позбутись висолів?

Сучасним компаніям добре відомі і технології, які б запобігали утворенню небажаних нальотів, так і необхідність використання якісних матеріалів при виготовленні бруківки. Але отримуються цих правил усі? Якщо ж з Вами трапилась така небажана ситуація, існує декілька варіантів її усунення:

  1. Усім добре відома механічна чистка — дуже дієвий спосіб, проте допомагає боротися лише з зовнішніми висолами.

  2. Вже добре очищену поверхню можна обробити спеціальними розчинами, які сприяють швидкому відводу води і запобігають утворенню білих плям.

  3. Часто для захисту бруківки використовують акрилову або силіконову дисперсію, якою просочують поверхню плит. Цей метод є дієвий, адже на бетоні утворюється тонкий полімерний шар, який запобігає утворенню висолів на довгий термін.

Якщо ви досі сумніваєтесь у виборі надійної бруківки та не знаєте, як за нею доглядати — зверніться до нас. Ми раді будемо Вам допомогти. Наша команда використовує лише якісні матеріали та сучасні технології при створенні бруківки, яка буде служити Вам без проблем довгі роки.

Компанія krasnebruk.com.ua/ — це постійне вдосконалення виробництва, детальне вивчення європейського досвіду та тисячі задоволених клієнтів, які роблять нас лідерами на ринку впродовж десяти років.