Фарбування фасаду промисловими альпіністами

За допомогою фарбування фасаду будівлі вдається повністю змінити її зовнішній вигляд, підкреслити особливості архітектури споруди. Звичайне фарбування фасадів будинків робить зовнішній вигляд доглянутим, створює відчуття оновлення. Малярні роботи на висоті, виконані професіоналами компанії Альптех alptex.com.ua із застосуванням якісної фарби підвищують стійкість фасадів до негативного впливу ультрафіолету, опадів, вологості та температурних перепадів.

Фарбування фасадів, які є архітектурною та історичною спадщиною, з великою кількістю декоративних елементів практично неможлива без технологій та професіоналізму промислового альпініста. Такий метод дозволяє уникнути появи випадкових пошкоджень та значно економить час.

Фарбування фасадів промисловими альпіністами

Одним з найпоширеніших способів фарбування є метод безповітряного розпилення фарби через сопло, що має спеціальну форму. Менш розповсюджені — за допомогою валика чи щітки.

Основними перевагами цього методу є:

  • економії фарби. Вона повністю осідає на поверхні та профарбовує все за один раз. Покриття якісне та надійне;

  • механізований процес дозволяє скоротити час на фарбування значних площ та поверхонь;

  • зменшення затрат на вентиляцію.

Види фасадних фарб

Фасадні фарби класифікуються на наступні групи:

  • на основі полівінілацетату (ПВА);

  • бутадіен-стирольні

  • акрилові

  • силіконові

Головним недоліком фарби на ПВА є слабка вологостійкість, тому цей матеріал для зовнішніх робіт застосовується відносно рідко.

Відмінні гідроізоляційні властивості бутадієн-стирольних фарб не компенсують їх нестійкість до сонячного світла. Тому оптимально їх використовувати для внутрішніх робіт.

Більшість спеціалістів схиляється до того, щоб використовувати для фарбування лицевих стін фарби на акриловій основі. Головними перевагами яких є: сумісність з будь яким покриттям стін, висока стійкість до атмосферних явищ, “дихаюче” покриття. Також ця фарба швидко висихає, за годину після нанесення фасад буде сухим. Безпечна для здоров’я та навколишнього середовища, має низький коефіцієнт загорання.

Найбільш сучасними фарбами вважають силіконові, що поєднують в собі все найкраще від акрилових та силікатних барвників. Діюча речовина — емульгаторні силіконові смоли. Важливі переваги цих фарб — паропроникність та високий ступінь гідрофобності, що не дозволяє волозі ззовні просочуватися в стіни.

Експлуатаційні характеристики силіконових фарб

  • відсутність термопластичності. Поверхня не буде розм’якати при підвищенні температури;

  • високий ступінь водовідштовхування, що запобігає забрудненню фасадів.

  • стійкість до кислотного середовища;

  • високий ступінь еластичності дозволяє укріпити невеликі тріщини на поверхні стін.

Варто врахувати ще деякі моменти: фарба, підібрана під тип основи, надовго збереже і його зовнішній вигляд і стійкість.

Фарбування потребує поверхня в забрудненому місці? Оберіть самоочищуючу фарбу з великим вмістом смол. Бруд з неї змиють дощі.

Якщо стіни погано провітрюються, їх може уразити грибок. Захистить стіну фарба з антисептичними додатками.

Густа абразивна консистенція дає можливість отримати фактурні візерунки на стінах.